Friday, May 21, 2021

Birthday Bänger

Birthday Bänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,15 punkti.

Tootjainfo: "Imperial Stout brewed with mountains of chocolate, cacao nibs, tonka beans, and vanilla for a big birthday celebration"

Väike lihtne pudel, sildil kaunites toonides ebamäärane värvilaikude kokteil. Mustjaspruun sentimeetrine vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - otsatult must. 

Aroom. Must. See lõhn on must ja magus ja otsatu. Melass ja šokolaad ja rummikook ja kohviküpsised. Öö ja must. Meel ei ole must, vaid pehme, naeratav ja naudingust surisev.

Esmamekk. Mauhhplumps. Umbes sellise häälega võiks kukkuda šokolaadikook šokolaadilikööri. Või siis sinu keel siseneda šokolaadi-asfaldisse.

Keskmaitse. Tonka! Tonka kas teate, on selline loomake, mis ülemäära pika keti otsa lastuna võib kõik enda lohmaka mandlimaitse alla matta. Aga see tonkaloom on täpselt paraja pikkusega keti otsas, ehkki suur nagu njuufa, kellel on rummivaat kaelas.

Lõppmaitse. Ploomihapu üritab senist magusa tapvalt võimast ülemvõimu ohjeldada. Noh ja see tal veidi ka õnnestub. Kakao kuivus ja vanilla mõrkjas ümarus. Öö võib olla mõnikord mustem iseendast. Noh selline paksu-pehme-vatiteki-alune pimedus. 

Järelmekk. Kakaojäätis musta rummi ja tulimagusate ploomidega. Ründemagus. Ratsaväena ründav magus šokolaadiliköör, kohvikaramell ja mandlikook.

ÜLEVÕLLIKAS! Ülimalt Ülemlikult Ülimagus. Aga mitte monokroomne, oh ei! Siin on veel umbes kolmkendseitse pooltooni. Ja need kokku moodustavad uimastavalt hea dessertõlle, mida tuleks serveerida kas hõbelusikalt või siis kullaga inkrusteeritud kristall-pokaalikestest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment