Thursday, May 13, 2021

Hopspot

Hopspot (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Rye" ja hinnang 3,77.

Tootjainfo: "Our crisply refreshing IPA is brewed with rye malt to accomplish elegant full-bodied flavour and vigorous bitterness is derived from generous addition of Northern Brewer, Chinook and Ekuanot hops.
IBU 65"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord valgel foonil. Kollakas sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt tumekollane. 

Aroom on lihtsalt super - värskelt ja säravalt humalane, hapukas ja rukkine!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru. Keskmaitse on mõru-hapukas ja kahjuks ka pärmine. Lõppmaitse - mõru-magusakas ja vürtsikalt vaigune. Järelmekk - maguakas-hapukas, tugevalt humalaokkaline ja vürtsikas ning kuivapoolne.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-magusakas-mõru-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Värske-vaiguse rukki-IPA eest annaks isegi kõrgema hinnangu, kuid mõningane pärmisus toob seda latti veidi allapoole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment