Thursday, May 13, 2021

Õitseng

Õitseng (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Mead - Traditional" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tõeline mõdu oma kõige puhtamal kujul, ilma ühegi lisandita"

Väike lihtne pudel, sildil õitseng ja mesilased ja lilled ja puha :) Vahtu sisuliselt ei tekigi. Joogi värvus - kahkjas-kollakas. Aroom meenutab korraga nii kombuchat kui käärinud vahtramahla - ehk siis ehedat ja puhast mõdu :)

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu, vähese mõrkja servakesega ja kuiv. Keskmaitse - kuiv nagu Šahaara, kui keel šušišeb kuivušešt. Lõppmaitse - magusakas-hapu. Järelmekk - kuiv ja hapu

Vaat see on nüüd kentsakas olukord. Ühest küljest tuleb öelda, et see jook on friigikas ka isegi omamoodi ülevõllikas - sest no niiiiiiiiiiiiiiiiii kuiva mõdu pole vana Gambrinus veel kohanud. Aga vaata selline see mõdu olema peabki! Mitte tulimagus, mitte meevein, mitte meega (või -essentsiga) tembitud muu jook. Nii et ta nagu ei saaks ülevõllikas olla? Aga näe saab! Kokkuvõtteks - kes tahab teada, kuidas PÄRIS mõdu maitseb, see tuleb ja proovib järgi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment