Saturday, May 8, 2021

Lapin Kulta

Lapin Kulta (Hartwall, Soome). pdl 0.33 l. alc 5,2%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang 5 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 2,58 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Lapin Kulta is fresh and authentic whole malt cell from the best Finnish raw materials. Whole malt beer uses malted barley, which gives the beer a fuller, richer and higher quality taste."

Väike purk, sildil soome minimalismi klassika. Erkvalge vahukiht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom meenutab mingit kõige odavamat valget viilusaia.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, kuid põhitooniks jääb liiga magus linnas. Lõppmaitse omandab ehk õhkõrna muruse mõrkjuse. Järelmekk on magus ja veidi vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Üsna labane ja mõtetu masslaager, aga kuna ootuseda olid aastatetaguse kogemuse tõttu palju madalamad (aga too oli ka mingi lahjem versioon), siis päris lootusetult halvaks ei kuuluta seda vedelikku kah mitte.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment