Wednesday, May 5, 2021

Maru

Maru (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 4,13

Toojainfo: "Juicy, tropical and powerful double IPA, massively hopped with Southern Passion, Cashmere and Nelson Sauvin hops."

Väike purk, sildil steampunk kõrvaklappides daam. Valge vaht täidab pool klaasist, püsib mõõdukalt ja haakub veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom - üleküpsenud apelsinid ... no ikka nii üleküpsenud, et pöial hakkab juba koorest läbi minema. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tihkelt/mehuselt mõrkjas-magus. Keskmaitse - keeleküljed hakkavad humalahammustuses surisema, tihke mango ja apelsini segune tunnetu hakkab muutuma mehust juba lausa püreeks. Lõppmaitse võtab veidi hapukama keebi õlgadele ja muutub seeläbi kergeminijoodavamaks, samas jõuline mõrkjas-vürtsikas kaabu on uljalt kuklas ja humalatest kukesulg lehvib maani. Järelmekk - mõru ja magus, rõhuga sõnal magus, vürtsikas ja puuviljane, papaia, litšimarjad, kumkvaadid ja aprikoosid

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Toplet-NEIPA, mitte topelt-IPA. Võimas ja tore ja puha, aga mingit eripärast puudutust ei oska ka tunda. Värske IPA on igas asendis hea, topelt-IPA paneb maitsejahtija nurruma, aga jah ... no ei pane just seintele viskuma vaimustusest :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment