Friday, May 21, 2021

Novum Castrum tripel I

Novum Castrum tripel I (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol.

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, sildikujundus sarnane sama seeria varasematele siltidele, kuid nüüdsel versioonil on kraad veidi madalam. Vähene kollakas vahukiht kaob ülikiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on väga tugevalt linnaseline ja magusalt karamelline, belgia pärmi kergelt atsetoonine jalajälg on ka tunda.

Esmamekk on keskmisest raskem ja magus-mõrkjas, kerge vürtsika-sooja kihelusega. Keskmaitse muutub hapukamaks ja puuviljasemaks, meenutades ahjuõuna. Lõppmaitse - vürtikas, karamelline, kuivatatud virsikute ja hapumate rosinate taoline. Järelmekk - hapukas-magus, kommisuhkrune, valge pipra, eukalüpti, kampri ja aniisi lisanditega suhkrune ja liköörilik.

Keskmisest raskema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-vürtsikas-magus-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Tõsi küll, lõhn alguses üllatas oma raskepärase linnaselise pehme magususega, see stiil peaks rääkima eelkõige heleda kommisuhkru keelt. Maitsepilt libises aga väga kenasti paika, meenutades ilmselt kõige rohkem klaasikalist Duveli või Westmalle Tripelit.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment