Friday, June 18, 2021

Punane talu

Punane talu (???, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: punane IPA?

Mittekirjasolev info: tegemist on Pruulikeskuse konkursi raames pruulitud võistlustööga, mille ainuke kriteerium oli, et kasutada tuli humalat nimega Talus ja pärmi nimega Verdant.

Väike lihtne pudel, lohmakas ja detailse infoga (paraku mitte pruulikoja kohta) kaelaetikett. Sõrmepaksune tumekollane vaht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom on leebelt magus-mõrkjas, õitseva puju, mee, ristikheina ja kanarbiku segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, karamelline ja veidi hapukas. Keskmaitse - väga maitsetihe, veidi koorevenise, võis röstitud kookose, karamelliseerunud ahjuõuna ja pähkliküpsise segune. Lõppmaitse - röstpähklid, kõrbenud karamell, ülekuivatatud rosinad, mandlilaastud, stritslikoorik. Järelmekk - mõrkjas-magus, karamelliseerunud viigimarjad, ikka ja jälle pähklid ja röstkookos, veidi rosepipart.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsikas-maguskas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Mis iganes ka pruulmeister teha ei üritanud, välja tuli kummaline kombinatsioon old ale ja IPA teemadel. Ja see tulemus on paganama hea! Palun seda teha veel ja palju!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment