Sunday, November 28, 2021

Mahlakask

Mahlakask (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,67 punkti.

Tootjainfo: "Kodupruulide konkursi võitja 2021.
EVPL žürii kiitis võiduõlle stiilipuhtust ja suurepärast teostust, millel mõnus puuviljane aroom ja meeldiv kuivapoolne maitse. Nüüd saavad seda märjukest maitsta kõik õllesõbrad.
IBU 48"

Väike lihtne pudel, sildil ... hmmm ... sügisesed kased? Ehk siis mitte-mahlakased :) Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - hämuselt tuhm tumekollane. Aroom on mahlane, hapukas, mandariine meenutav.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja intensiivselt magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, ehkki mõrkjas humal jääb põhitegelaseks. Lõppmaitse on karge, humalahammustusega, mõru ja tsitruseline. Järelmekk muutub pisut mudruseks, senine puhas mahlasus muutub veidi mehulikuks, mõrudus puudutab juba kibekat serva, kuid õnneks jääb selle piiri peale pidama.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. NEIPA üsna sel moel nagu ta olema peab - mahlane ja karge ja kuivapoolne.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment