Thursday, December 30, 2021

Baltic 'G' Porter - Barrel Aged Edition

Baltic 'G' Porter - Barrel Aged Edition (vanderStreek / Õllenaut, Holland / Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang 3,84 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Baltic 'G' Porter is an Imperial version of Óllenaut's Must Export porter. Brewed on a sunny summer afternoon where friends, brewing and fun came together. Then aged for 517 days in Glen Tauchers casks, which has resulted in roasted notes and laurel in this jet black beer with a slightly sweet and slightly bitter aftertaste"

Väike lihtne pudel, sillerdav sildikujundus. Pöidlapaksune pruun vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirka sünkjaspunase servaga vägamust. 

Aroom - delikaatne, aga ülimeeldiv rosinapilv, mis mähib mesilas-sülemina endasse su sõõrmed ja kõrvad. Vähene ja pehme viskine vine, röstitud tamme kuivus ja õhkõrn kohvine tuuletõmus läbi restorani. Rikkalik ja samas nii pehme, lihtsalt puhas delikaatne nauding. 

Esmamekk on keskmisest sipa raskema kehaga, mõjudes seeläbi üllavatalt. Magus-mõrkjas ja õrnalt šokolaadine.

Keskmaitse muutub raskemaks, ploomisemaks ja biskviitsemaks, meenutades jõulukeeksi. 

Lõppmaitse võtab veidi magusama ja viskisema hoiaku, olles nüüd juba rummilik ... või isegi rummikoogilik. 

Järelmekk - karamelline, rosinane, ploomiliköörine, vaniljene rosinastritsel šokolaadiglasuuris, mis on veeeeidi kõrbema läinud servakesega.

Mitte kuigi raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Jah, tõepoolest, see on viskivaadis olnud balti porter, mõlemad pooled on kenasti tunda. Aga öelda, et siin oleks midagi sellist, mille kohta viia sõnumit kaugematesse küladesse ... noh seda nüüd ka pole. Võib-olla on ka asi lõhna pool seotud kõrgetes ootustes, millele maitsel on raskusi järgi jõudmisega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment