Friday, December 3, 2021

Black IPA

Black IPA (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja hinnang 3,65 punkti

Tootjainfo: "IBU 114"

Väike lihtne pudel, sildil nr 30. Kollakas-pruunakas vaht täidab üle poole klaasist, püsib kaua ja haakub ka kenakesti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on magusakas-mõrkjas, linnastamata röstitud odra spetsiifilise hapukas-suitsuse vinega. 

Esmamekk on keskmise raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - mõru, röstine, hapukas ja vürtsikas. Lõppmaitse - mõru-magus, veidi pigem söestunud puidu kui humala puudutusega. Järelmekk aga viskab korraga kogu keele hõõguma vürtsikas-kirbevõitu-mõru humalahammustusega, mis koos röstiga kisub isegi kergelt ülevõlliseks.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrjas-mõru-magus-hapukas-mõru-vürtsikas-kirbe-vürtsikas-hapukas-mõru buketiga Väga hea taseme rüübe. Must IPA't kohtab nii harva, et peab kiitma, isegi kui pole kõige õnnestunum tegu - veidi kaldub liigsesse kirbusesse, kuid ootused musta IPA suhtes ikkagi täidab ära, on nii rösti kui humala mõrudat.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment