Wednesday, December 29, 2021

Hannibal - Laphroaig BA

Hannibal - Laphroaig BA (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja koondhinnangut veel samuti pole

Tootjainfo: "Šokolaadi- ja kohvinootidegamagus-mõru tume õlu laagerdunud Laphroaig viskivaadis"

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord öö ja miilavate süte taustal?Sõrmepaksune tumepruun vahukiht on mõõduka püsivusega ja haakub veidi ka klaasiseintele. Värvus - murra-silmad-peast-must. 

Aroom. Uhhhh. No mida muud siit oligi oodata kui guašš :) Suitsune jõuline viski, millega "ära harjuda" pole vist kunagi võimalik, sõltumata sellest kas see lõhn sulle meeldib või mitte. Jõuline ja friigiline on see ikka ja taas ja jälle.

Esmamekk on raske kehaga ja mõru-magusakas, röstine ja suitsune. Keskmaitse - metalne, guaššine, röstine, mõru, magus, jurakas.

Lõppmaitse. Õõõõõk, guaššipintselt ja kõrbenud leivakäär. Jämejõmakas ja kentsakas.

Järelmekk. Magus guašš. Metall-kohvi. Jumintu-jõmmatu. 

FRIIGIKAS. Mitte üks õlu, mis on näinud Laphroaig vaati, ei kvalifitseeru teisiti kui "friigikas". See õlu oma imp-stoudi baasil sobib sellesse konteksti muidugi oivaliselt, kuid selleks peab ikka peast turbaviski olema, et säänset kraami ilma võpatamata juua :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment