Friday, December 10, 2021

Jõulu Laager

Jõulu Laager (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Lager - Winter" ja hinnang 3,12 punkti.

Tootjainfo: "IBU 22"

Väike lihtne pudel, silt talvine-jõulune. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - lihtne, kuid siiski hea laagerõllele omane hapukas-magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja ootamatult mõru, kuid kena magusa fooniga. Keskmaitses tugevneb magusam pool, suutunnetus on täidlane ja väga meeldiv. Lõppmaitse - hapukas-magus, rammus ja kehakas. Järelmekk - pähkline, linnaseline, jõuline, mõru ja magus. umbes kümne sekundi pärast saabub kena vürtsikas õhetus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magusa-hapukas-mõrkjas-magusa-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe. Te võit nüüd küll väga imestunult seda lugeda, aga kas teate, see laagerõlu on uskumatult hea! Kas on küsimus selles, et see klaasike laekus peale tõeliselt koormavat päeva, või on asi milleski muus, aga vana Gambrinus ütleb, et see on ülihea laager! Tõsi küll, mis selles on "jõululikku", sellest aru ei saa ja võiks ju joriseda ... aga näe ei jorise. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment