Friday, December 24, 2021

Karoliina

Karoliina (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,7 %vol.

Tootjainfo: "Karamelliseeritud mesi, Carolina Reaper chilli, tammelaastud"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kollane sõrmepaksune vaht kaob suuresti juba enne kui on pilt tehtud, hiljem haihtub suisa olematuks. Joogi värvus - kirkalt kuldpruun. 

Aroom algab selgelt mõduliku hapuka tervitusega, sellele lisandub aga tubli annus karamelli, vaniljet, kuivatatud ploome ja kukerpuumarju. 

Esmamekk - magusakas-hapu ... ja kirevase Carolina lüüb läbi suulae ninna, üritades vana Gambrinust aevastama panna samal ajal, kui suu on alles mõdukest täis.

Keskmaitse - magus-tolmune, kõrbekuiv ja tšilline, õrnalt vaigune ja huvitaval kombel päikesekuivatatud tomatite varjundiga???

Lõppmaitse - kukal ja põsesarnad löövad õhetama, keelenäsakesed üritavad varjuda mõdu vahase loori alla, kuid armutu Karoliina saab nad kätte.

Järelmekk. Jiiiiihhhhhaaaaa! Karmide kauboide ja kiirete püstolite maailm on sobilik selle joogi kõrvale. Tšilline piitsaplaks ja mõdune lassosiug panevad su tunnustavalt noogutama, vaadates keelega seda westerni, mis on vändatud kõrbekuivas tšilli-stiilis, kasinaks armastuse-liiniks mõdu pehme taust.

VÄÄÄGEVATE VANAMEESTE NIMEL! Need mõdumeistrid panevad mõnuga hullu. Noh ja hull paneb neid kah. Tšilliga. Panna kokku kesk-euroopalike metsa-alade leebe mõdu ja kaugete tšillikantide kurikarm teravus on väärt mõte. Noh umbes nagu 5-minutine sissejuhatus maailmakultuuride ristpistes lõimumisse. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment