Friday, December 24, 2021

Mürka jõulukingitus (taaskülastus üle viie aasta!)

Mürka jõulukingitus (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Liigimääratlus: odravein

Tootjainfo: "Pilsen-, Vienna-, rukki-, viski-, tammesuitsu, nisu- ja black linnas. El Dorado ja Mosaic humalad. Kuivhumaldamine: Sorachi Ace humala. Vesi, Cayenne pipar, ingver, kardemon, koduaiamarjad, pärm"

Oluline lisainfo: "Villitud 24.05.2016". Ja vaata tollesama HULLUMEELSE värgi esmakirjelduse leiate siit. Selle te loete ilmtingimata läbi, onjueksju!

Nonii, asume siis kiht kihi haaval võrdlema. Halli vahtu on sama vähe kui toona - see on hea märk, et ei ole toimunud mingit uut elu. Ka õlle värvus pole muutunud, samasugune sünkpunane.

Aroom on rahunenud, tookord ninna karanud aniisine teravus on sisuliselt kadunud, vaigune, eukalüptine pool on siiani olemas. Selgemaks on aga muutunud ingver ja kardemon, mis varem jäi lõhna-agressiooni varju.

Hapu, marjaontsentraadine hapu, ilma-suhkruta-toormahlane-sõtrane hapu on siiani selle õlle selgroog. Selle taga on jõulisemaks muutunud ingveri-pipra koosmõju, mis koos annab huvitavalt kombel nüüd jõulise-jõulus-piparkoogise tunnetuse.

Viis aastat järeleküpsemist on umbes kolmandiku võrra vähendanud tookordset märatsevat maitsehullust ... mis pole aga samas põrmugi muutnud jooki "klassikaliseks odraveiniks", oh ei! See tüüp on siiani (tsiteerides) "friigikas, odraveinide maailma kummaline väänkasv, mida viisakas seltskond kuulab halvastivarjatud hirmuga. Mõhhhõõõhhhõõõõ ... vürtspunaseid jõule teile kõigile püksi!"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment