Tuesday, December 28, 2021

Melody BA - Heaven Hill BA

Melody BA - Heaven Hill BA (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. RB stiilimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Aged in Heaven Hill Barrels
IBU 55"

Keskmist mõõtu purk, sildikujundus sama mis algversioonil, mille kirjelduse leiab siit.

Vahtu on algusest kuni lõpuni liiga palju, sellel kraamil võib aja jooksul tekkida kõva ülekarbo. Õlle värvus - tuhm mustjaspruun. Aroomis segunevad tugev röst ja burbooni pehmus, andes ootamatult tulemuseks midagi piparkoogilist.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus. Keskmaitse - hapuka servaga, röstine, nelgine, mõrkjas-hapukas. Lõppmaitse - röst tugevneb, samas tuleb esile ka vaniljene, tammine ja iiriskommine raskus, mis selle kenasti tasakaalustab. Järelmekk on taaskord hapukam, leivase röstiga, tanniinine ja vürtsikas.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõru-hapuka-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Jah, imp.stout kenas röstises võtmes. Jah, burboonivaat oma vaniljeses pehmuses. Aga midagi erilist selles kombos pole ja meelde see kraam ei jää.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment