Thursday, March 31, 2022

Something in the night

Something in the night (Drunk Monk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol.

Tootjainfo: "Belgian strong trappist style ale. Fermented with strain originated from Rochefort.
IBU 28"

Väike matsakas pudel, sildil öised katusekassid. Kreemika varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - klaarilt ja täidlaselt punakaskuldne merevaik. Aroom - belgia klassika: kuivatatud virsikud, rosinad ja datlid koos ürdise-vürtsika fooniga.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - mõnusalt ja lopsakalt puuviljane, soojendav ja veidi torkiv nagu kaminatulele pisut liig lähedal istumine. Lõppmaitse - puuviljavaagen, portvein ja pisut metalses vormistuses karamellkommid. 

Järelmekk - kuivapoolne ja samas täidlane, jube lahedalt vastuoluline ja samas naudingutiine, soe ja toekas ning lauluümisev nagu veidi švipsis köögitüdruk, kes saali kandikuid ja karahvine kandes ka ise aega-ajalt väikese lonksu endale lubab pidurahva arvelt.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Kodustes tingimustes on sellise tipptaseme belglase valmistamine üsna keeruline ... kuigi kui nüüd oma žanri raames ringi vaadata, siis pole tal ka mingit eriliseks tegevat knihvi küljes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment