Tuesday, May 31, 2022

Anais

Anais (Birra Flea, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked - Rauchbier" ja hinnang 25 punkti. Untappd ütleb: "Smoked Beer" ja 3,3 punkti.

Tootjainfo: "Pure malt ale, brewed with 100% barley malt. Anais has an important aromatic profile, smoked notes, intense taste, dry, slightly bitter and with a caramel and hazelnut aftertaste due to the use of special malts. Its head is compact, creamy and adherent foam.
IBU 28"

Efektne masajas reljeefkirjadega pudel, samamoodi efektne kaheosaline sildikujundus. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Õhn on üsna leebeke, suitsune vine on tajutav vaid siis kui sa õhku vaevu-vaevu läbi sõõrmete sisse libistad.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub magusamaks, isegi veidi läägeks, kuid seda ruttab tasakaalustama hapukas suitsune noot. Lõppmaitse - jõuliselt magus, tiba kõrbenud röstise servaga. Järelmekk hakkab vaikselt torkima, saamatagi aru, kas see on nüüd belgialik vürtsisus või hoopis alkohol. Magusus-karamellisus on aga nüd sihukese jämeda wee heavy või belgia quadi taseme juures, kippudes minema imalaks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Liiga magus, et seda palju rüübata, kuid suitsuõllena täidab ta ootused siiski nibin-nabin ära.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment