Friday, May 20, 2022

Quo Valdis

Quo Valdis (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Belgian Strong Dark Ale" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Blend of Belgian quadruple and Imperial stout"

Väike purk, pruulikoja tüüptilk seekord väsind-pruunil 60'te õhustikus sildil. Punakas-pruunakas vaht täidab 2/3 klaasist, püsib väga kaua ja haakub mõneti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on ebaselgelt, kuid meeldivalt karamelline-šokolaadine.

Esmamekk on raske kehaga ja MAGUS! Jah, siinsamas nurga taga leidub ka üks mõrkjam nüansike, kuid ta peidab ennast selle jõhkermagusa karamell-kaisuka eest, kes mööd peatänavat vantsib.

Keskmaitses lisandu jämemagusasse peajõkke kibuvitsa-pihlakas mõrkjas-hapukas kõrvaloja, mis segab veidi vett, kuid ei muuda veel põhiolemust. 

Lõppmaitse muutub tigutihkeks suudliimivaks karamellkisselliks, mis on veidi kõrbema lastud, segades sinna nüüd granaatpihlakate pudinaid ja kuivatatud aedmaasikate tinktuuri.

Järelmekk astub korraga üle tänava laiutavale piimašokolaadile, külvates sellele kõrbenud rosinaid ja tubakatolmus nätserdunud rummikuulikesi

ÜLEVÕLLIKAS. Friigiselt lohmakas, mõõdutundetu, ilmses kasvatamatusekriisis hüperaktiikvne raskemeelsus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment