Wednesday, December 20, 2023

Tanker - Santa’s Day Off

Santa’s Day Off (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter"ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang 3,3 punkti

Tootjainfo: "Santa’s Day Off on siidiselt pehme maitsega porter, mille linnasevalik teeb sellest eriti kergelt joodava õlu. Aroom on mõnusalt magus, kergelt kohvine, mõrušokolaadine ning kakaone. Maitse on täidlane ning selles domineerib kohvi ja šokolaad.
Värskendav õlu külmadeks talveõhtuteks. Sobib suurepäraselt grillitud toitudega, šokolaadikoogiga, aga ka puhtalt nautimiseks.
IBU 33"

Keskmist kasvu purk, sildil ühe habetunud mehe tagumik :D Hallikaspruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kenasti, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmtume mustjaspruun. Aroom vastab balti porteri ootustele, olles nii hapukalt röstine kui ka magus-kreemine.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-hapult röstine. Keskmaitse - veidi magusam, šokolaadisem, aga ka tuhasem. Lõppmaitse - tugev röst, ehk isegi liiga tugev, miska mõrkjas pool hakkab pisut kirbeks minema. Järelemekk - röstitud hernes, veidi kõrbenud karamelli, hapu ja vürtsikas ning kuivpoolseks muutuv.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Balti porteri kreemikas-magusale ootusele ei vasta see jook kuigivõrd, pigem hariliku porteri röstisele-kuivapoolsele positsioonile.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment