Thursday, December 21, 2023

Viljandi Vaadimees - Söör

Söör (Viljandi vaadimees, Eesti) prk 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja hinnang 3,54.

Tootjainfo: "Vaadimees ei mõõkle
Ta on kahe jalaga maa peal
IBU 50"

Väike purk, sildil tviid ja kõvakübar. Kollakas-punakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - hämuselt oranžikas-pruun. Aroom - idealiseeritud ettekujutus odraveinist - magus, karamelline ja veidi pähkline.

Esmamekk on raske kehaga ja magus-hapukas, pisut alkoholisena tunduv. Keskmaitse - mõrkjas-magus, ploomine, kuivatatud kirsine, tiba metalne, soe ja imeilus. Lõppmaitse - karamelline, kuivatatud viigimarjad leotatuna heledas rummis ja ülekallatud kibuvitsalikööriga. Järelmekk - magus, rosinad, poolkuivad datlid, murakaliköörikomm valges šokolaadis.

VAIMUSTAV! Jah, ta on tiiiiiba alkoholine ja ilmselt tahaks veel umbes pool aastat seista, aga tal on KÕIK ootuspärased nüansid, telgivaiad ja verstapostid paigas ning sellest saab suurepärane õppematerjal õllekoolitustel, iseloomustamaks rubriiki "odravein", seda enam, et hetkel on see AINUS puhas odravein eesti õlleturul.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment