Thursday, August 29, 2024

Tuletorn - Kassikuld

Kassikuld (Tuletorn, Eesti) prk 0,44 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "Pale Lager - Hoppy / India (IPL)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Lager - Mexican" ja hinnang 3,63 punkti.

Tootjainfo: "A pale Mexican lager brewed with flaked corn, Brazilian hops, and Latino soul. In collaboration with TACOCAT taco truck. Name translates as "cat's gold", an Estonian name for fool's gold"

Keskmist kasvu purk, sildil urineeriv kass :) Pöidlapaksune erkvalge vahukiht on läbematu. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on magus-mõrkjas, üsna selge maisiliku elemendiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - mõru, hapukas ja kuivapoolne. Lõppmaitses tugevneb laagerõllele omane hapu noot ning suutunnetus muutub kuivemaks. Järelmekk - mõru, rohmakavõitu ja kare, aga õnneks ka veidi vürtsikas

Keskmise kehaga, mõru-magusakas-mõru-hapu-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Maisilaager, noh tinglikult on, vähemalt lõhnas. IPL - jah seda on ta kohe kindlasti, kuid samas see humalane aspekt on veidi taskaalust väljas ja koredavõitu nagu vanakooli presentkinnas. Samas katse teha "indian / hoppy cervezat" on kiiduväärne mõte.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment