Thursday, October 10, 2024

Weihenstephaner - Helles

Helles (Weihenstephan, Saksa). alc 4,8 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Helles / Dortmunder Export" ja hinnang 68 punkti. Untappd liigimääratlus: "Lager - Helles" ja hinnang 3,68 punkti

Tootjainfo: "The Weihenstephan Helles was first introduced on the market in May 2020 - a mild, quaffable beer with a subtle hop bouquet. Over a year was taken preparing the beer to perfection – with numerous tastings, fine-tuning and expert opinions.
IBU 16"

München õllekeldrist kaasavõetud kraam, müüakse ainult seal kohapeal kraanist, seega pakendi/sildi disainist rääkida ei saa. Valge vaht täidab veidi alla poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - leebelt ja puhtalt magusmõrkjas linnaselõhn.

Esmamekk - õffff, liiga külm ... aga peale hetkelist suus-sojendamist hakkab avanema magus-hapukas teraviljane puhtus. Keskmaitse - hea klaari veega põhi, millel magus-mõrkjas linnaetekk peal. Lõppmaitse - hapukam, õrnalt puuviljane ja heledate rosinate vihjega. Järelmekk - veidi liiga kergeks-vesiseks tõmbuv (aga see on ilmselt ka liigse külma temperatuuri tõttu), kuid siis tubli mõrkjas-vürtsika saksa õlle selge kullaprooviga lõpetav.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Helleste perekonnast natukese ootuspärasest kergema/vähemlinnaselise olekuga, kuid see on ilmselt taotluslik, saavutamaks seda "quaffable" efekti, mis tootjainfos kirjas ... ning kergestikuugatav ta tõesti on.
---
saadaval ainult Müncheni kraanis
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment