Tuesday, August 27, 2024

Saku - Holsten Strong

Holsten Strong (Saku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer seda 6-kraadist toodet ei tunne. Untappd liigimääratlus: "Lager - Strong" ja 2,51 punkti

Tootjainfo: "Holsten Strong on bock tüüpi hele õlu, millel on tugev humala ja rikkalik linnase maitse ja kange kraad sees. Traditsiooniliselt on bock tüüpi kanget õlle pruulitud tähtsamate pidustuste puhuks, mil on põhjust suuremaks tantsuks ja tralliks."

Nii juhtub, kui ei kontrolli, kas on varem proovitud või mitte. See on kirjeldatud 3 aastat tagasi, kuid ega see sega siis kontroll-lasku tegemast.

Vahtu tekib pisut vähem kui toona, kuid värvi ja püsivuse mõttes sama. Õlle värvus - terve tooni võrra sügava ja kuldsem. Aroom on muutunud paremuse suunas, toonane plastiliinisus on asendunud teraviljasema noodiga. Ka maitse on muutunud veidi täidlasemaks ning nüüd juba linnaselisemaks, ehkk mesised-pärnaõiesed-barbarissised märksõnad on sama kehtivad.

Vaata siis nalja - masstootja on ennast vähemalt selle näite varal parandanud. Kui toona piirdusin üldistusega "HEA taseme rüübe", siis nüüd tõstan seda astme võrra "Väga hea taseme rüübe" - lihtsama otsa hellesbocki niši täidab see jook nii stiilipunktide kui maitseelamuse mõttes igati kenasti ära!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment