Thursday, March 4, 2021

Holsten Strong

Holsten Strong (Saku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Strong" ja 2,13 punkti

Tootjainfo: "Holsten Strong on bock tüüpi hele õlu, millel on tugev humala ja rikkalik linnase maitse ja kange kraad sees. Traditsiooniliselt on bock tüüpi kanget õlle pruulitud tähtsamate pidustuste puhuks, mil on põhjust suuremaks tantsuks ja tralliks."

Keskmist kasvu pudel, primitivismini lihtne sildikujundus. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - pisut plastiliinine, kuid pigem siiski linnaseline ja isegi meeldiv.

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks ja kuivemaks, samas aga ka keelekülgedel mõnusalt sibelevaks. Lõppmaitse - karamell, hele kommisuhkur, veidi barbarissi. Järelmekk - karamelline, magus, suti mesine ja pärnaõiene.

Keskmisest ivikese raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Hinnang sõltub nüüd täiesti sellest, et mida oodata. Kui võtta seda jooki heller- või maibockina, siis on kõik üsna õige. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment