Tuesday, March 30, 2021

Stoudöör (2021)

Stoudöör (Alaripruul, Eesti). pdl 0,25 l. alc 13,5 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja hinnang 4,21

Tootjainfo: "Batch 01/2019"

Varasemad versioonid: 2017, 2018 ja 2020.

Lahedalt väikene pudel - väiketootjad võiks laiemalt võtta üle 10-kraadiste õllede puhul 250 ml pudeleid! Silt tehniline. Vahtu praktiliselt ei teki. Õlle värvus - umbemust.

Aroom. Kakaoliköör. Raske, täidlane, unistama panev, talveõhtutest jutustav.

Esmamekk. Uhhh. Raske, pehme, suur ja soe. Keeleotsal kakerdavalt liköörilik. Ploomilik. Õnnelik.

Keskmaitse. Suitsuploomiliköör. Need häbitult mahlased-magusad-marmelaadised ja neetult maitsvad suitsused mustad ploomid, mida siinmaal ei oska vist küll mitte keegi teha, nende saamiseks tuleb minna Moldovasse. 

Lõppmaite. Kohviliköör, mida pakutakse ettevaatlikult lahtiseks lükatud ploomist tehtud topsikesest. 

Järelmekk. Absoluutselt arusaamatu, miks ronis vana Gambrinuse pähe sõna "romantiline"? Või siiski, kas soe ja sume suveõhtu pole siis romantiline? Eriti kui selles õhtus pakutakse šokolaadiseid suudluseid, ploomist magusat napsi ja katteta lubadusi?

GIGA. See pruulmeister teab mida teeb. Ja vana Gambrinus on tänulik, et saab sellest osa. Jah, see jook on teistmoodi kui varasemad versioonid - seda suitsust momenti pole eelnevas neljas korras leidnud - kuid sakuramkuiheaseeon!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment