Saturday, March 6, 2021

Krušovice Černé

Krušovice Černé (Krušovice, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Schwarzbier / Black Lager" ja hinnang 28 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Dark" ja 3,15 punkti

Keskmist kasvu reljeefkirjadega proofilpudel, klassikaline ja omamoodi lihtsalt kaunis sildikujundus. Pruun hõre vaht täidab ligi poole klaasist ja kestab mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt sünkpunane. Aroom on magusakas, leivane ja kaljane ja veidi röstine.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukalt röstine. Keskmaitse muutub magusamaks, peenleiva koorikut meenutavaks. Lõppmaitse täiendab seda pilt mõrkjama, pisut kõrbema läinud kontsiku meenutusega. Järelmekk - mõrkjas-magusakas, leiva ja viljakohvi segune.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Stiilipunktide mõttes võiks veel kõrgemalt kilgata, masstootja poolt pudelisse pandud õllede hulgas samamoodi, aga - jook ise pole mingi maitsepomm, mille peale aplodeerida. Aga kuulge, see õlu polegi mõeldud inimesi ahhetama panema, vaid olemaks lihtne, kuid maitseküllane joogikraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment