Friday, March 5, 2021

Inkognito

Inkognito (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Belgian Quadrupel" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "IBU 32"

Väike lihtne pudel, silt lahedalt minimalistlik ... ja sama pidulik! Väga hea tabamus kujunduse mõttes, selgelt eristuv ja silmajääv.

Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - puhas belgia klassika ... noh võibolla veidi leebem kui ootaks, ilma vürtsika sädeluseta. Aga muidu on kõik olemas - kommisuhkur ja kuivatatud heledad puuviljad.

Esmamekk on keskmisest ehk vaid sutike keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, aegamisi keeleotsa kudistama hakkav ja vürtsikas. Keskmaitse - pisut veinine, brändine, õõõõrna atsetoonise puudutusega (täpselt see, mis siia stiili juurde käib). Lõppmaitse muutub hapukamaks, sarnasus veiniga ... ehk nt rosinaveiniga tugevneb. Järelmekk - kuivatatud virsikud ja heledad rosinad, tilgake rummi ja koorekaramell virsikudžemmiga.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. "Über" on suuresti selle eest, et tegu on ühega VÄGA vähestest õnnestunud katsetest Eestis teha üleüldse belgia stiile, quadi sh. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment