Sunday, March 21, 2021

Kadakaga metheglyn

Kadakaga metheglyn (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,9 %.

Tootjainfo: "Metheglyn kadakaga"

Keskmist kasvu pudel, kääniskork ja kena kaheosaline sildikujundus. Sildikujundus on muuseas hariv - näitamaks, et metheglyn on mõdu alaliik, mida tehakse meest koos ürtide/vürtsidega.

 Vahtu ei ole. Joogi värvus - huvitava roheka varjundiga kollane. Aroom - klassikaline ja intensiivne mõdu koos mõrkja-vaiguse lisandiga. 

Esmamekk on ... ohhhh kui pehme, lausa suletekina mõjuv. Magus-vürtsikas mõdu mässib keele mõnuleva magus-vürtsika maitsepilve sisse.

Keskmaitse - mõrkjas, puidune, vaigune, maalähedane. Maitsepilt on tulvil kadakaid ja madalaid jässakaid rannamände, kanarbikku ja meretuult.

Lõppmaitse. Raske, parkiv, toekas, turjakas. Kadakas on üks visa loom, elades keskmiselt 100-150 aastaseks, üksikud isendid veel kordades rohkem. Seda visadust ja mitte-kellelegi-meeldida-üritamist on siin muhedaimal ja ehedaimal moel tunda.

Järelmekk - no kuidas on võimalik kokku panna sametine sumedus, pehme sõbralikkus, puidune tummisus ja vaigune jonnakus? Aga no näed on! 

MEGA. See on lihtsalt mega. Suurepärane tasakaal, oivaline joodavus, selge iseloomukus. Kui sellist mõdut saaks ometigi olema niipalju, et teda müüa jaksab, küll siis oleks vana Gambrinus rahul ja rõõmus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment