Wednesday, March 24, 2021

Bakancslista #28 - SABRO™

Bakancslista #28 - SABRO™ (Rothbeer, Ungari) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer liigimääratlus: "IPA" ja hinnang ole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,66 punkti

Tootjainfo: "Our Bucket list is a single hop series, where we use different kind of hops for every release, but the other parts of the recipe remains the same. The amber colored, medium bodied, moderately caramelly malt backbone supports the distinct hop profiles well. Our goal is to showcase the exciting, colorful world of hops through some special varieties. You can trace notes of coconut, grapefruit and stone fruits in this variety, made famous by the SABRO™ hops.
IBU 70"

Väike purk, sildil istub mägede foonil lõõgastuv astronaut. Valge sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õle värvus - kirkalt helekuldne. 

Oi see aroom on lahe - kookos, virsikud, sefiir, munavaht, rosepipar, salvei, rohepipar ... üsna intensiivne ja mitmekihiline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi vürtsikas ja salveid meenutav. Keskmaitse - slavei, kardemon, koriander, virsikud, seep, mesilasvaha ... uhhhhh kui metsikul palju neid maitseid on!

Lõppmaitse muutub tunduvalt mõrkjamaks, meenutades kummalise segu seedermänni pähklitest ja sama puu vaigust, õietolmust, suirast, taruvaigust, mandlijahust ja marstipanist. Järelmekk muutub nüüd veidi rahulikumaks ja puidusemaks, tuha, seebi, vaha ja mee seguseks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Maitsete virvarr on lihtsalt uskumatu ja selle mitmekülgsuse eest võik isegi kõrgemalt kiita, kuid vana Gambrinus on siiani üsna kahe vahel, et kas see Sabro-humal on nüüd meeldiv või siis vastupidi :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment