Friday, March 12, 2021

Jean Ginie - Tequila BA

Jean Ginie - Tequila BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ei tunne veel seda jooki

Tootjainfo: "Laimi, kurgi, soola ja koriandriga hapu õlu laagerdunud tequila vaadis"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnustilk seekord tuhmsinisel foonil, vahakael loob kõrgendatud ootusi. Sentimeetrine kollakas vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt ruske. 

Aroom. Siiiiia tasub oma nina nüüd riputada kohe pikemaks ajaks. Jean Ginie põhjast tuttavad hapud-magusad, kurgi ja laimi noodid on kenasti paigas. Koriandri tunneb ka kenasti ära. Tequila annab mõnusa magusa fooni, mis koos vaadi ümarusega loob hea täidlase ninatunnetuse.

Esmamekk. Raske. Soolakas. Magus-hapukas. Täidlane. Eeterlik. 

Keskmaitse - tihedalt koriandrine. Aju joonistab siia ka mustsõstralehe ja vist ka mädarõika viilaka. Parim kurgimarnaad, mida suudaks välja mõelda :D

Lõppmaitse. Õhtu maamajas, kus kõik horisontaalpinnad on täis purke marineeritud millega-iganes. Näiteks võiks niimoodi maitsta kurgimarinaadis laagerdunud pirnid!

Järelmekk ... huvitav, kuskohast see suitsune vine nüüd keele peale imbus? Koriandrioksa olete kunagi põletanud? No vat umbes selline, põnevalt vaigune ja viirukina endassemähkiv maitseudu looritab kogu selle soolakas-magusakas-hapu põneva kombo kauniks ikebanaks.

Leebe friigikas. Selline põnevus, mida kogenud maitsejahtija mõnuledes nina ja keelega torgib ning siis tunnustavalt noogutab. Ühtegi äratundmishetke tavaõllega võrreldes ei teki ... ja see on ju hea, kas pole?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment