Monday, March 15, 2021

Raspberry & Basil Sour

Raspberry & Basil Sour (Garden, Horvaatia) prk 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,52 punkti.

Tootjainfo: "Refreshing, tart and fruity with a clean citrus finish. Hops: Magnum Malts: Pilsner, Oats, Dextrin, Wheat Yeast: AY4 Adjuncts: Lactose, Raspberry, Basil, Lime
IBU 12"

Väikest kasvu purk, laisalt ja leebelt täpiline silt. Sentimeetrine roosa vahukiht kaob kiirelt ja jäägitult. Õlle värvus - kirkalt helepunane. Aroom - vaarikad poevad juba kaugelt sõõrmetesse, lähemalt nuuskides lisandub aga kummaline magusakas noot, mida basiilikuga siduda ei oskaks ... võib-olla apelsini-melissiga?

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu ja magusakas, ürdine ja kuiv. Lõppmaitses muutub ürdine nüanss tugevamaks ja kui nüüd tahta, siis võiks seda siduda küll punakas-lilla basiilikuga, kuid mitte rohelise versiooniga. Järelmekk on magus-hapu ja morsilik.

Väga kerge kehaga, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-ürdise-hapu buketiga kentsakas rüübe. Mõnusalt intrigeeriva olekuga mahlajook - aga õlu on kus?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment