Wednesday, March 10, 2021

Imperial Florida Weisse #01

Imperial Florida Weisse #01 (Garden, Horvaatia) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja 71 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,91 punkti.

Tootjainfo: "Our Florida Weisse doubled up and overlain with as much passionfruit, mango and mandarin as it can carry."

Keskmist kasvu purk, laisalt ja leebelt täpiline silt. Sõrmepaksune kollane vahukiht kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - tuhmilt oranž. Aroom - juba eemalt libiseb sõõrmeist sisse jogurtilõhn, lähenedes võtab selle koha üle passioonvili ... ja mitte miski muu ei pääse selle alt ega tagant esile.

Esmamekk - raskepoolse kehaga ja naerumugistavalt magus-hapu, sihuke elurõõmus ja vembuline. Keskmaitse - oiii - see on kirevilja-smuuti, tihe, veidi kleepjas, jämedalt magus-hapu. 

Lõppmaitse - mandariinidžemm! Mitte meil tavalisetl müüdavate klemenitiinide, vaid ehedate hapude mandariinide vedeldžemm. Veidike mõrkjas, passioonvilja moodi tihke, mango annab ilmselt vaid mõnusa sametise mehusa fooni.

Järelmekk. Hapu ja magus, mõru ja hapu. Troopikakonserv. Päikesepreserv. Kõigi suviste tujuküllaste õhtute tuletis. 

MEGA! Troopikamega. Suviste unistuste tihendatud versioon. Ehk vaid kõvasti hapum kui tavapärane ettekujutus suvest siinkandis. Aga see suur et ... täpselt sama vähe meenutab ta ka siinkandis levinud ettkujutust õllest :)
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment