Monday, March 15, 2021

Oidipus

Oidipus (Mallakoski, Soome) pdl 0,33 l. Alc 13,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang poole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,91 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Oidipus is a love child which was born when we combined our Imperial Ryes Stout with bourbon barrels. The beer has been aging in carefully selected bourbon barrels for months. The combination of the rye aroma of Imperial Rye and the subtle aroma of Bourbon has something fascinating and murky in it. Toasty, full-bodied, warming. Perfect for beer enjoying moments.
Hops: Sultana
IBU 24"

Väike õlakas pudel, pidulik must-hõbedane sildikujundus.Kollane pöidlapaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - sünkjasmust. 

Aroom - tamm! Vanilje ja burboon ja tamm. Rukis ja leib ja tamm. Niimoodi võiks lõhnata rukkikrahvi loss, mille seinad on kaetud tammepaneelidega, klaasis loksutatakse burbooni, aga nurgas on rukkikottide virn. Ja muidugi kamin. No kuidas siis ilma kaminata ja elava tule ja mõnusa äraolemiseta!

Esmamekk on raske. Magus ja tammine ja hapukas. Selline soe ja kodune, mitte peenutsev ja härratsev, vaid sedasorti jõukas ja elunautiv maalähedus.

Keskmaitse. Röst ja leib. Vähene suits ja guašš. Maahärra harrastab maalikunsti! Näe ongi kamina kõrval molbert ja sellel pooleliolev maal. Rukkiväljast, millest muust!

Järelmekk. Burboon ja rukkileib, kuivatatud ploomid ja viilakas sinki. Ploomitäidisega singirullid rukkileivakoorikus. 

MEGA! Jämetume kange rukkieil laagerdununa burboonivaadis - juba ainuüksi see kombo on heldimust tekitav. Ning et ta on hästi tehtud ja pehme ja täidlane ... no mida vähemalt kui "MEGA" see saakski väärt olla?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment