Tuesday, March 30, 2021

Waht IPA (taaskülastus)

Waht IPA (taaskülastus) (Waht, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - International" ja 3,23 punkti

Tootjainfo: "Troopiliste ja tsitruselisete nootidega mõnusalt humalane IPA.
Silmipimestavalt ilusa kuldse värvusega, värskendav, kergesti joodav ning parajalt mõrkjas.
IBU 40"

Tegemist pole omaette hinnanguga, vaid võrdlusega eelmise partiiga, mille ka tootja ise ebaõnnestunuks kuulutas ja müügilt ära korjas. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua (kuid ei roni enam pudelist välja nagu toona). Õlle värvus muutnud pole, lõhn on aga leebem ja veidi seebise-vahase olekuga. 

Maitsepilt on aga tugevalt muutunud. Toonase ebapuhta koreda ja kirbevõitu mõrkjuse asemel on domineerivad magus-hapukad puuviljased noodid, mida tasakaalustavad mõrkjam taust ja lõpus ka kenake vürtsikas õhetus.

Sama tootja, sama toode/nimi, aga sisu sootuks teine. Kui esimesel partiil sai hinnanguks kasin "OK tase", siis nüüd saab öelda "hea taseme rüübe". Tegu on täiesti ausa IPA'ga stiili mõttes, ehkki ka mitte millegi aplausiväärilisega. Igatahes on hea näha, et koda on õppimisvõimeline ja parandab oma vigu. Vana Gambrinuse soovitus on siiski mitte näha vaeva kahjustada saanud toote reanimeerisega, vaid töötada välja uus, muudetud retseptiga ja nimega IPA ja tulla sellega turule - turg neelab parema meelega alla uue toote, kui pöördub halva kogemuse juurde tagasi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment