Friday, June 28, 2013

Gambrinuse õllekoolitus


Kas teadsite, et lisaks mõistetele "hele" ja "tume", tuleb õige õlle valimiseks arvestada veel selliste mõistetega nagu IPA, lambic, quadrupel jne? Või et neljast õlletootmise põhikomponendist - vesi, linnased, pärm ja humalad - on võimalik valmistada üksteisest täiesti erinevaid jooke?

Tartu õllepoe Gambrinus omaniku, enam kui 20-aastase staažiga õlleeksperdi Karmo Tüüri korraldataval õllekoolitusel saate teada veidi õlleajaloost, pisut eri õllesortidest, sutsuke parimatest õlle tarbimis- ja serveerimis tavadest jne. Kõige sellega kaasneb paljude erinevate õllede degusteerimine. Kuna iga osaleja peab samal ajal ka täitma isiklikku hindamislehte,  jääb kõigest toimuvast järele mitte hämmeldunud üldmulje, vaid omaenese sõnadega kirja pandud mälestus.


Gambrinuse õllekoolitus on mõnus võimalus saada teada, kui lai ja rikkalik on õllemaailm, kui erinevad võivad olla selles leiduvad maitsed ning kuidas neid maitseid püüda, mis on tüüpilised vead ja parimad nipid.

Optimaalne grupi suurus on 20-40 in. Maksumus per nase tavaliselt 15.- EUR (kuid võib ka muutuda sõltuvalt degusteerimiseks valitud õllede hinnaklassist). Aega kulub u poolteist tundi, mille jooksul saate maitsta seitset äärmiselt erinevat ja ekslusiivset rüübet. 


Ettevaatust - see võib saada saatuslikuks ... hea õlu võib olla nakkav :)

Kirjutage tartugambrinus@gmail.com ja lepime kokku! 

-----
tehniliselt olulist taustainfot:
1- Koolituskohas peavad olema lauad, mille taha saab inimesi 4-kaupa istuma panna. Lauad olgu piisavalt suured, et nendele mahuks peale pudelite ja klaaside ka hindamislehed. Koolituskulude arvestusel läheb arvesse laudkondade arv - nt 20 inimest on 5 laudkonda, 21 aga juba 6 laudkonda. Gambrinus ei võta eraldi loengutasu, arve tekib vastavalt koolitusele kulunud komplektide (loe:l laudkondade) arvule.
2- Hädavajalik on seinale/ekraanile pildi näitamise võimalus, ideaaljuhul võiks nii arvuti kui projektor koha peal olemas olla, kuid Gambrinus võib selle ka ise kaasa võtta. Lauad tuleks paigutada nii, et kõigil osalejatel oleks mugav ekraani jälgida ilma kaela kahekorra keeramata :)
3- Laudadel peab olema iga osaleja kohta 7 klaasi või hädapärast läbipaistvat plasttopsi. Kindlasti on vajalik ka portsuke salvrätte, sest ikka kipub midagi lauale tilkuma. Soovitav oleks ka pudel/kann veega ja lisatopsikud, kui osalejad tahavad vahepeal suud värskendada.
4- Gambrinus tuleb koos kolaga kohale tuua ja pärast ära viia :)

No comments:

Post a Comment