Saturday, June 15, 2013

St Peters Cream Stout


St Peters Cream Stout (St Peters). pdl 0,5 l. alc 6,5 %. liigimääratlus: (magus) stout

Tootjainfo: "Fuggles’ and ‘Challenger’ hops plus a blend of 5 local malts create an aromatic, strong, dark chocolate cream stout with a satisfying bittersweet aftertaste. Silver Medal winner in the International Beer Competition 2009 and Australian International Beer Challenge 2010 / 50 Best Beers 2006."


Erinevalt teistest sama seeria lapiuktest pudelitest on see pudel ümar, kuid samasuguste reljeefkirjadega ja vaoshoitud sildiga. Tumepruun kahesõrmene vaht on tihe ja püsiv. Õlle värvus - vähese punase helgiga must. Aroom mõjub mahedalt ja mõnusalt, kõrvetatud linnaste ja klaari vee segu on väga meeldiv.

Esmamekk on raskepoolne ja oma tihkes magushapususes üllatav, raskelt puuviljane ja samas väga mahlane. Keskmaitse muutub veelgi puuviljasemaks / marjasemaks, mahemagusaks ja väga linnaseküllaseks, lausa belgia tripelit meenutavaks ... siin on ülekuivatatud õunu ja suhkrustatud metskirssi, veidi arooniat ja mustikat. Lõppmaitses tulevad taas esile lõhnas lubatud üleröstitud linnased, kuid väga pehmes, lausa võikreemises olekus, lisaks oleks siin kui peoga punaseid ploome või kreeke ja sipsuke vahukoort :) Järelmekk taandub pehme tumeda järellainena sellesse linnaseküllasesse randa, justkui kauge tormi meenutus, tuues endaga sooja ja niisket tervitust järgmiselt saarekeselt üle rahutu jaheda mere.

Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, magus-hapu-mõrkja väga heas balansis buketiga suurepärane rüübe. Sobilik nii aperetiiviks kui ka väikese klaasikesega järelroa kõrvale pakkumiseks ... ja selleks roaks võiks olla delikaatne suitsusingi ribake võikreemi ja röstsaiaga.
-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment