Sunday, June 9, 2013

Pannepot Old Fisherman’s Ale 2011


Pannepot Old Fisherman'sPannepot Old Fisherman’s Ale 2011 (De Struise Brouwers). pdl 0,33 l. alc 10% liigimääratlus: quadrupel

Tootjainfo: "In the early 1900s, the village of De Panne, close to the French border, was famous for two things -- the ‘Pannepots,’ or fishing boats, that could be seen along the coast, and the unique dark ale enjoyed by the local fishermen. Our Old Fisherman’s Ale is a tribute to these hardy sailors and their rich, flavorful brew. Unfiltered. Unpasteurized. Bottle-conditioned in 33cl and 75cl." 100 punkti ja 97 vastavalt ratebeerr ja beeradvocate järgi!!!


Tagasihoidlik soojades toonides sildike, millel näha vaidühemastiline kaluripaat. Tumedam pruun vaht moodustab kahe sõrme laiuse püsiva vahukihi. Õlle värv - nii tumepruun, et praktiliselt must.

Aroom ....ohhhooo ... see on mõnus ja meelitav, siina on koormatäis raskeid ja rõskeid linnaseid, alkoholisoojust ja karamellsuhkrut, veidi humalaid ja kõvasti tammepuud.

Esmamekk on raskepärane ja torkivalt vürtsikasmagus. Keskmaitse mõjub paatraskelt nagu quadruplid ikka, see on väga tummine ja karamelline, linnaseline ja puuviljane. Lõppmekk maitseb karamelliseeritud suhkruga kaetud pirnide, viigimarjade ja kuivatatud kirsside järgi, lisaks iiriskommilik ja võikreemine rumminüanss. Järelmaitse ... oi kuidas tahaks seda kinni pidada oma keelenäsades, lohutamaks end keskpäraste õllede aegu ... siin on kolm paaditäit tumedaid linnaseid, veidi suitsust tammevaati, vürtse ja purjus meremehi.

Raske kehaga, tugevalt kleepja paletiga, magus-mõrkja-vürtsise-hapuka ideaalses balansis buketiga ÜBERÕLU! Oi taevased väed, olge armulised nende meremeeste peale, kes seesinase rüüpe all vaarudes tormiga rinda pistavad, kartmata seejuures kuraditki!
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment