Sunday, June 16, 2013

Punane dubbel

Punane dubbel (Manilaiu Micro Brauerei). pdl 0,33 l. alc 6,5 %. liigimääratlus: dubbel.

Tootjainfo: "Punane Belgia stiilis Ale, mis omab lõhnas iseloomulikku puuviljasust ja maitses küpseid šokolaadiseid toone. Sobib hästi piimašokolaadi või muude šokolaadi magustoitudega, samuti lihapadade juurde. Linnased: Pale Ale, Abbey, Cararoma, Caramunich, Carafa II. Linnastamata materjal: suhkur. Humalad: Magnum, Perl, Saphir."

Käsitöö õlle kohta märkimisväärselt elegantse kujundusega esisilt ning informatiivne tagasilt. Valge kahesõrmene vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - heledapoolne punakaspruun. Aroomis domineerivad lubatud puuviljad - heledad viinamarjad ja küpse nektariin.

Esmamaitse on keskmise tihkusega ning leebelt hapukasmagus. Keskmaitses tiheneb karamell-linnaste tihe magusus. Lõppmaitses jõuab kohale mahe piimašokolaad ja kooreliköör. Järelmaitse on aga selle suutäie kõige meeldivam osa - siia kuhjub kokku nii mahlane puuviljasus, magusmahe linnaselisus kui ka õrnalt šokolaadine mõrkjus.

Keskmise kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-hapu-mõrkja suurpärase paletiga rüübe. Kui siia veel õnnestuks veidi vürtsikust lisada (olgu kasvõi kanguse suurendamise läbi), oleks tegu oivalise digestiiviga. Seda õlut võib ka omaette nautida!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment