Friday, June 21, 2013

Sierra Nevada Torpedo


Sierra Nevada Torpedo (Sierra Nevada Brewing Company). pdl 0,33 l. alc 7,2 %. liigimääratlus: ameerika tüüpi IPA

Tootjainfo: "Sierra Nevada and hops go hand in hand. What began as a crazy idea scribbled in a pub eventually became our newest year-round hop bomb, Torpedo Extra IPA. The first beer to feature our “Hop Torpedo”—a revolutionary dry-hopping device that controls how much hop aroma is imparted into beer without adding additional bitterness. Torpedo Extra IPA is an aggressive yet balanced beer with massive hop aromas of citrus, pine and tropical fruit."

Kirju rohekas kujundus, stiilne kuni korgini välja. Kreemikas vahumüts on alguses viie sõrme laiune ning taandub väga aeglaselt, jättes tugevaid jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - klaar punakaskuldne. Kaugeleleviv humalapahvak on lähemal nuuskimisel üsna hillitsetud, maalähedane ja sidruniline, kergelt mesine ja väga värske.


Algmekk on keskmise tihedusega, vürtsikalt magushapukas ja vaigune. Keskmaitse - ohhooo - siin on juba jõudu ja väge, siit leiad pisikese paadi jagu troopikamekki ja veidi suurema laevatäie humalavärskust, sidrunheina ja kumkvaate, litšimarju ja punast apelsini. Lõppmaitse taandub pisut maisemaks, raskemaks ja rõskemaks, nätskeks puuviljakeeksiks, mida on immutatud piisakese rummiga ja üle puistatud tsukaadiga. Järelmekk tunudv olevalt vaigune ja üleelusuurune nagu hiidsekvoia USA läänerannikult.

Üle keskmise raske kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-hapuka-vürtsika-magusa buketiga täiusele üsna lähedal paiknev rüübe. Siia ei soovitaks ma küll mingit toitu ega muud segajat. Ehk vaid roidunu jutuajamine ja naudungule keskendunud nohisemine sobiks õhustikku :)
-------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment