Monday, March 8, 2021

Vamberg Černé

Vamberg Černé (Vratislavice, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 4,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Dark" ja 3,15

Tootjainfot ... eee ... tootja ei tunnistagi sellise õlle olemasolu? Kas see mingi olemasoleva rebränding peamiselt vene turu jaoks (kuna tagasildil on dominantne vene keel)?

Keskmist kasvu pudel, pidulik-klassikaline sildikjundus ja kuldne fooliumkaelus. Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on magusakas, leivane, kaljane, õrnalt röstine.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga, hapukas ja ootamatult jõuliselt röstine. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas, peenleiva veidi kõrbenud koorikut meenutav. Lõppmaitse muutub veidi magusamaks, pähklisemaks ja õrnalt kohvitaoliseks. Järelmekk on taas mõrkjam ja hapukam, leiva almumist, kõrbenumat koorikut meenutav.
 
Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe. Tšehhi tumeda laagri kohta veidi ootamatult jõuline oma rösti ja hapukuse mõttes (ja tavapärase 3,8-4 kraadi asemel "tervelt" 4,4), kuid siiski meeldiv ja laias laastus ootuspärane tulemus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment