Saturday, September 21, 2024

Põhjala - Baltic Porter Day 2023

Põhjala - Baltic Porter Day 2023 (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic", hinnang 3,98 punkti

Tootjainfo: "An Imperial Baltic Porter brewed with chicory root coffee to celebrate Baltic Porter Day 2023
IBU 30"

Tekkis huvi ja võimalus proovida, et kuidas on see jook pooleteise/kahe aastaga arenenud. Algversiooni kirjeldus leitav siit.

Vahupilt on veidi muutunud - seda tekib vähem, kuid püsib kõvasti kauem. Õlle värvus pole mõistagi teisanenud. Aroomis on magus-leivane pool veidi vähenenud, mõrkjas-röstine pool jällegi tugevenud. Ja huvitav-huvitav, nüüd on siguri element päris selgelt tunda!

Maitsepilt on päris korralikult nihkunud, magusatase on kõvasti alla läinud, asendunud on see ploomiliku hapuka joonega. Eelmine kord veidi häirinud siirupine-melassine-kaljakontsentraadine pool on samuti sisuliselt nulli taandunud, samas vürtsikas-alkoholine element tugevam

Jaaa, see on nüüd suurepärane näide sellest, kuidas vähem kui kahe aastaga on magusast balti porterist saanud kuivapoolne-röstilekeskendu ploomine imps. Soovitan kindlasti teha nö kontroll-lask ja võrrelda oma maitsepilte algsega.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment