Friday, January 27, 2023

Baltic porter day 2023

Baltic porter day 2023 (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic", hinnang 4,21 punkti

Tootjainfo: "An Imperial Baltic Porter brewed with chicory root coffee to celebrate Baltic Porter Day 2023"

Väike lihtne pude, minimalistlik sildikujundus. Sõrmepaksune vaht kaob ootamatult kiirel kohinal. Õlle värvus - tõrvakolliininaaugumust. Aroom on magusmõrkjas, leivane, röstine, teraviljane ... võimalik et tõesti ka sigurikohvine, kuigi sellest on niiiiiii palju aastakümneid möödas millal viimati sai seda proovitud, et ei ole mälupildis küll kindel.

Esmamekk on raske kehaga ja vähekarboniseerunud ning magus-hapu. Keskmaitse - sametine, hapukas, kamašokolaadine. Lõppmaitse - üllatavalt kuiv, veidi alkoholine, vürtsikana mõjuv. Järelmekk - magus, piiisut melassine, kalja-kontsentraati meenutav, leivalik, veidi kõrbenud leivasupilik.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise ... ja samas üllatavalt kuivana mõjuva paletiga, magus-hapu-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väga korralik imperial balti porter tõepoolest. Kuid kas selles on vau-efekti? Nohh kui ee üllatav kuivus välja jätta, siis otse ju pole. Sigurikohvi lisamine võib olla lahe mõte selles mõttes, et keegi teine nii ei tee ... ja sellel on põhjus, kuna keegi ju ei tunne sigurikohvit ära!
---
õlu Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment