Friday, January 6, 2023

Guur & Kou

Guur & Kou (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scottish Ale" ja hinnang 73 punkti. Untappd ütleb: "Scottish Ale" ja 3,52

Tootjainfo: "De Guur & Kou is De Molen's answer to autumn and winter. The addition of juniper and liquorice gives this mouth-warming Scottish Ale a slightly spicy character with aromas of caramel and bay leaf. Perfect for the autumn and winter days. Taste indication: slightly spicy, caramel, warming"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värus - kirkalt ruuge. Aroom on mõnusalt ja täidlaselt karamelline, kanarbikune, meevahane ja õõõõõhkõrnalt suitsune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas ning karamelline. Keskmaitse - hapukas-magus, kõrvetatud suhkru, pihlakate, kuivatatud maasikate, meevaha ja suira segune. Lõppmaitse - MAGUS-mõrkjas, kõrvetatu suhkrust tehtud kodune kukekomm, kuivatatud kibuvitsja pihlakas, nõgesed ja raudrohi koos tilgakese murakalikööriga nastoikaks tõmmanuna. Järelmekk - lagritsa läilamagus mooustab korraks mõõduka sügavusega järve keelepäral, kuid õnneks tasakaalustab seda mõrudapoolne suir ja tilgake käärimaläinud mee hapukas-vürtsikat soojust.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-MAGUS-mõrkjas-MAGUS-mõru-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Šotlane mis šotlane, õnneks jääb lagritsalisand siin vaid pooltooni tasandile ja ei mata kõike muud enda alla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment