Thursday, January 12, 2023

Dry Hopped Lager

Dry Hopped Lager (Rakovník, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Amber Lager - Czech / Polotmavý" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pilsner - Czech" ja 3,35 punkti.

Tootjainfo: "An unmistakable beer with a higher original volume, characterized by a wonderful aroma of dried Saaz hops and a rich colour with dark golden reflections"

Keskmist kasvu pudel, masslaagrilikult mõtetu sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on meetripealt äratuntavalt laagerõllele omaselt hapukalt linnaseline, mille all on samas ära tunda väga head vett.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna tugevalt hapu-mõrkjas. Kekmaitse - tihkelt linnaseline, leivane ja mõnusalt mõrult raudrohune. Lõppmaitses hakkab mõrudus muutuma kirbeks, kuid linnaseline-sepikuline magusus teeb oma parimat tasakaalustuseks. Järelmekk on hapukas, teraviljane, mõõduka pehme magusa täidlusega ja kõige lõpuks korralikult vürtsikalt kõnetav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapu-mõrkjas-magus-mõru-kirbe-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Korralik tšehhi pilsner, mille humalane mõrudus on veidi ülevõlliseks aetud, kuid seda rohkem on sellel joogil iseloomu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment