Thursday, January 19, 2023

Dark Bidding

Dark Bidding (Funky Fluid, Poola) prk 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "PA - Black / Cascadian Dark Ale" ja 3,79 punkti.

Tootjainfo: "New Zealand Double Black IPA dry hopped with Nelson Sauvin & Motueka."

Keskmist kasvu purk, sildikujundus õlikräämuline. Hallikaspruun vahukiht täidab pool klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - süngelt ja otsustavalt mustjaspruun. Aroom on tugevalt röstine, meenutades lausa lehtpüüsütt.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt mõru-magus ning röstine. Keskmaitse muutub hapukamaks, kuivemaks ja metalsemaks, söestunud teravilja meenutavaks. Lõppmaitse - hapukas-mõru, röstine, puidune, ürdine, kanarbikuline. Järelmekk - magus-hapukas, karmilt röstine, kuid õnneks ei ole ei tuhane ega muul moel "määrdunud", vaid puhta ja eeskujuliku röstiga

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas--mõru-hapukas-magusa buketiga ÜBERTASEME rüübe. Karmima otsa must IPA, mis on samal ajal ka heas tasakaalus ning ka jõuliselt röstine - selliseid isendeid kohtab harva!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment