Tuesday, January 31, 2023

Land van Mortagne (2022)

Land van Mortagne (2022) (Alvinne, Belgia) pdl 0,33 l. alc 12,8 %vol. Ratebeer ei tunne eraldi aastakäike, siin on liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang 87 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: "Dark amber quadruple. Base beer for Cuvée De Mortagne"

See pole omaette kirjeldus, vaid võrdlus varasema kogemusega (mille puhul ei taibanud aastakäiku kirja panna), aga mille kirjelduse leiab siit. Vahtu tekib seekord u kaks korda rohkem ehk päidlapaksuselt ja püsib palju paremini. Õlle värvus - tuhmim ja tumedam. Aroom on laias laastus sama karamelline ja viigiarjane, kuid seekord ka veidi viinamarjade / poolkuivanud rosinate lisanüansiga.

Maitsepilt ei erine kuigivõrd palju eelmisest kirjeldusest, ehkki on alkoholisem. Kaneeli/kardemoni/viigimarjade buketile lisandub ehk mõnevõrra ka veinis keedetud kreeka pähklite taoline nüanss, kuid see on tõesti pooltoonine erinevus.

Aastakäikude erinevuse tabamiseks tuleks neid siiski kõrvuti nuusutada ja mekkida, praegune võrdlus varasema kirjeldusega paneb ehk pooltoonide võrra eksisteerivaid erinevusi enda jaoks selgemaks mõtlema kui nad päriselt oleks.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment