Monday, January 23, 2023

Tume Laager

Tume Laager (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol.

Nii RB kui UT osas on segadus. Ratebeer ütleb, et see jook on sama mis "Olde Hansa Tume", kuid too on 6-kraadine ja varem olnud hoopis mingi masslaager. Untappd tunneb kahte versiooni, 5,5 ja 6,5 %vol oma, kusjuures seda praegust 5,5 kandeid on tehtud 6,5'se alla ... nii et üks väga segane värk

Tootjainfo: "Lehe Tume Laager is a light-bodied, crisp dark beer with roasted sweet caramel and nutty notes. The sweet flavors are balanced with resinous bitterness from the hops.
Tume Laager is perfect both with grilled dishes and just to be enjoyed as it is.
IBU 20"

Keskmist kasvu purk, rõõmsalt mõjuva sildilahendusega. Kollakas-pruun vaht täitis pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. Aroom - magus-hapukalt leivane ja röstine.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - magus-mõrkjalt leivane, pigem isegi leivakoorikune. Lõppmaitse - mõrudus kasvad mõnusalt, ehkki ootamatult kõrgele, samas tasakaalustab seda biskviitjas magus pool. Järelmekk - magus-hapukas ja kenakese vürtsika värelusega keelekülgedel.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja veidi kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõr-magus-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Kerge tumeda laagri kohta ootamatult maitseküllane ja rahuldustpakkuv, mida võtaks mitu klaasitäit nii selle kergeltjoodavuse kui ka maitserikkuse pärast
---
jook Gambrinuse poes saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment