Tuesday, January 31, 2023

Barrelyzed - Sherry BA

Barrelyzed - Sherry BA (Käbliku, Eesti) prk 0,44 l. alc 13,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Üle aasta tammevaadis küpsenud ja sellest kõik omapära välja imenud imperial stout, mille tugev röstisus, humala mõrudus ja alkoholi soojus sobivad ideaalselt kangetele ja karastunud õllesõpradele
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, liiiiga triibuline sildikujundus, mis osaliselt varjab isegi teksti. Pruunikashallikas vahukiht täidab üle kolmandiku klaasist, püsides kaua. Õlle värvus - frontaalmust. Aroomis on esmakohal tammine kuivus, selle taga on sherry jaoks ootamatu suitsusus ja alles kolmanda kihina jõuab kohale midagi magusat portveinilikku.

Esmamekk on raske ja tõrvalik, magus ja mõru, kuivapoolne ja puidune. Keskmaitse - puidune, tammine, tolmune, rauane. Lõppmaitse - kohvine? suitsune? ja rämeraskelt rosinane. Lõppmaitse - magus-mõru, kõrvetatud, veidi tubakane, kuiv ja samas asfalt. Järelmekk - rämeröst, paljutamm ja kuivmetall.

Väga segadustekitav, kohe üliväga. Liiga palju on nii puitu kui metalli kui rösti ja isegi ei-tea-kuskohast tulevat suitsunooti ei oska selle õllega kuidagi sobivasse kontakti asetada. Arusaamatu ... kuid samas ei jäta vähemalt ükskõikseks
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment