Friday, January 20, 2023

Blaand juustuga

Blaand juustuga (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol.

Tootjainfo: "Allergeenid: mesi, laktoos" Mitte kirjas olev info tootjalt: tehtud vadaku peal; blaant pole mitte lihtsalt nimi, vaid liigimääratlus, tähendades "piimamõdu"

Väike pudel, sildil lehm-mesilane. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kahkjalt valkjaskollane. 

Aroom -- jaaaaa, see on midagi eriskummalist, aga siiski väga veidralt meeldivat. Meenub norra pruun magusjuust, soolakaramellikildudega valge šokolaad ja miskipärast kaneeliga vürtsitatud mõdu iseloomulik vängus.

Esmamekk .... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... soolane! SOOOLANE ja magus ja soolane ,,, jaa ### uuu   aaaammm   

Kesmaitse ... ohhhhhaaaaadihaaaa ... esmane soolasešokk taandub, selle asemel laekub siiras imestus ja imetlus senikogematu maitselitaka vastu, mis mõjub kui soolavagonetiga üle varvaste sõitmine.

Lõppmaiste  ... eeeeeeeeeeäääää ... soolane õunamahl? Soolatud rohelised tomatid mõdus? Oikratttttti küll, see on meedliv!

Järelmekk - ehhhhkadiveidi ja kehkavivei. Umsssaassssaa ja tümpsasssaaaa. Soolamõdu ja suluguni juust

PÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRANEEEEEEE! VÄÄÄÄÄÄRDMUNAND! MITTE MIDAGI SÄÄRAST POLE vana Gambrinus varem saanud. Ja seda ei soovitaks ta mitte kellelegi, välja arvatud umbes kümmekond kõige rajumat maitsejaht-perverti, keda mul on au teada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment