Sunday, January 1, 2023

Jõulumõdu

Jõulumõdu (Hedonica, Eesti) pdl 0,5 l. alc ??? (kirjas: "paras % alc")

Tootjainfo: "Extra special käsitööõlu
Hedonica tooted valmivad võrumaa metsade vahel, puhtast loodusest, tillukeste mesilindude poolt korjatud meest"

Et nagu mismõttes on mõdu "käsitööõlu"? Mõdu valmib meest, õlu teraviljast, neid kahte ühendab vaid käärimisprotsess ja selle tulemusel tekkiv alkohol!?!

Keskmist kasvu õlakas pudel, lihtne tehnilisena mõjuv sildindus. Pudelis olev hägune vedelik ja korgi alla kogunenu kahekihiline määrdunud välimusega vahukiht tekitab küsimusi ja eelarvamusi joogi küpsusastme kohta - nagu ka tootjapoolne kirje sildi "Juua värskelt!" Mõdu tahab üldiselt vastupidi laagerumist ja kohe pikalt, et saada tegelikult tarbimisküpseks.

Vaht tekib vaid hetkeks ja kaob jäljetult. Joogi värvus - poriselt ja mitte-isuäratavalt pruun. Aroom - puhas mesi, ei jälgegi mõdu kuivusest.

Esmamekk - tihke ja ülimagus. Keskmaitse - meejook, taruvaigu ja meevaha ja kärjemee magus. Lõppmaitse - jah, nüüd hakkab ilmnema ka alkoholine soojus, kuid see on veidi toorevõitu ja koos üli-intensiivselt magusa fooniga ajab põseb kiirelt kuumama. Järelmekk - mõrkja taruvaiguse raamikesega, õrnalt käärivate marjade hapuka päikesekiirega matvalt ja lämmatavalt magusas meeämbris.

MISASI see jook on? Mis pärmi siin on üritatud kasutada? Korralik pärm peaks ära sööma kõik mees olevad suhkrud ja alles jätva kuiva karge vedeliku, see siin on aga jubekolemagus meejook vähese alkoholiga
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment